Er is massaal en positief op gereageerd op het voorstel en de pilot 'Winkelen met je fiets'. Oorspronkelijk zou de pilot lopen tot februari 2021. In verband met de lockdown is dit uitgesteld, maar we hebben niet stil gezeten. Zo kunnen we, zodra de winkels weer open mogen, direct vanuit een gezamenlijke en positieve aanpak verdergaan met de pilot.


Posters: parkeer hier kort je fiets en neem hem weer mee
We hebben posters gemaakt die jullie allemaal op je etalageruit kunnen hangen waarop staat dat de fiets van je klanten daar neergezet kunnen worden. Maar ook met het verzoek om de fiets weer mee te nemen als hij of zij je winkel verlaat. Op deze manier is duidelijk voor de klant waar ze de fiets even kort kunnen parkeren voor een boodschap. Wil je je klant op deze manier faciliteren, de poster is tijdens openingstijden af te halen bij het fietshandhavingsteam, Oudestraat 67. Of je stuurt een mailtje naar E.Beekman@kampen.nl. Dan wordt de poster bij je gebracht.
Wil je geen poster, dan mogen jouw klanten niet bij jou voor de deur parkeren, maar moeten ze gebruik maken van een fietsvak.


Fietsvriendelijke campagne
Er zijn campagne labels gemaakt om de klanten op vriendelijke wijze te informeren over het tijdelijk parkeren voor de winkel en het lang parkeren in een vak. Zodra er meer verruimingen zijn voor de winkels, start deze campagne, de studenten van Landstede voeren dit uit. Want ja, er is ruimte om even voor de winkel te parkeren en de fiets weer mee te nemen, maar het is niet de bedoeling dat de fietsen daar blijven staan. Dan zijn we zo weer terug bij af. De gemeente gaat hier ook op toezien.


Fietsenstalling medewerkers
Voor de medewerkers van winkels en bedrijven in de binnenstad is met ingang van 15 maart Oudestraat 67 inpandige ruimte beschikbaar waar alle fietsen van medewerkers tijdens openingstijden kunnen worden gestald. Uit tellingen blijkt dat het gaat om ruim 120 fietsen die dan uit het straatbeeld (stegen, maar ook fietsvakken voor bezoekers) verdwijnen en veilig gestald staan, terwijl de medewerkers aan het werk zijn. Top toch? We vragen jullie om je medewerkers hierop te attenderen, want we zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan het succes van een gastvrije binnenstad.

De stalling is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 18.30 uur. De toezichthouders fietsparkeren zijn ook in dit pand gehuisvest en houden samen met medewerkers van PGVZ toezicht op de fietsen. Eventueel kunnen zijn in de toekomst ook kleine reparaties uitvoeren.
Ook dit is een proef, mocht blijken dat andere openingstijden gewenst zijn, is dit in overleg mogelijk.


Locatie Stadsbrug
We zijn bezig om de ruimte onder de stadsbrug beter in te richten als (bewaakte) fietsenstalling met mogelijk laadpunten, nietjes en verlichting. Dit zal ook duidelijk zichtbaar worden gemaakt en ook worden gecommuniceerd richting de klanten.


Inrichten fietsvakken
Het kan zijn dat vakken die nauwelijks gebruikt worden weer worden verwijderd en dat er op andere plekken vakken bijkomen. Ze zijn nog steeds allemaal als ‘tijdelijk’ ingericht, dus nog niet zo mooi. Dat komt later. Wel wordt gekeken of we een aantal fietsvakken die veelal gebruikt worden mooier kunnen inrichten in het straatwerk, zodat men ook kan zien wat het uiteindelijk kan worden.


Fietsparkeren in stegen mag niet meer
In verband met de toegankelijkheid en veiligheid mogen fietsen niet meer in de stegen worden geparkeerd, behalve in de breedste stegen en dan enkel door bewoners met een ontheffing. Hier wordt tijdens de campagne volop aandacht aan besteed en uiteindelijk ook op gehandhaafd, want niets is zo onveilig, vervelend en niet gastvrij als volle stegen.


Gezamenlijke mediaanpak
En om onze klanten, maar ook de politiek te laten weten dat wij als ondernemers een gastvrije, toegankelijke en veilige binnenstad collectief ondersteunen geven we, zodra de winkels weer open mogen, een interview aan de lokale media. De media zal ongetwijfeld nog bij jullie navraag doen, dus hoe gaaf is het als we met zijn allen laten zien dat we er samen voor gaan.

Contact klankbordgroep gastvrije binnenstad:

Leo Hoksbergen | binnenstadmanager | l.hoksbergen@kampenpartners.nl

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media