In een glazen huis op het plein voor de Stadskazerne in Kampen verrijst binnenkort het café De Gelijkheid. Geen gewoon café, maar een plek waar iedereen manieren mag komen bedenken en uitvoeren om ongelijkheid in de gemeente Kampen tegen te gaan. En daar hebben we jou bij nodig!

Nu aan de slag voor 2030

Alle landen in de wereld hebben hun handtekening gezet: in 2030 willen we de 17 Sustainable Development Goals (SDGs) wereldwijd gerealiseerd hebben. Dit zijn de 17 grote vragen die we willen oplossen om toe te werken naar een leefbare 22e eeuw. Die doelen zijn veel te belangrijk om alleen aan de politiek en beleidsmakers over te laten, daarom wil Bibliotheek Kampen aan de slag gaan met SDG 10: ongelijkheid verminderen. 

 

Actieonderzoek in café De Gelijkheid

We richten ‘café De Gelijkheid’ op en gaat in een glazen huis op het plein voor de Stadskazerne in vier maanden tijd actieonderzoek doen naar ongelijkheid in Kampen. Actieonderzoek betekent dat we tegelijkertijd gaan onderzoeken, leren én handelen. Café De Gelijkheid wordt dus niet alleen een praatcafé, maar vooral een plek waar we samen manieren gaan bedenken en uitvoeren om ongelijkheid tegen te gaan. 

 

Hoe ziet ongelijkheid in Kampen eruit?

Op 18 januari 2021 wordt het café geopend. Voor die tijd mag iedereen uit gemeente Kampen voorbeelden van ongelijkheid (waar jij wel iets aan zou willen doen!) naar ons opsturen. We willen deze voorbeelden digitaal en in het glazenhuis laten zien, dus leef je creatief uit en maak een spandoek, protestbord, poster, filmpje, verhaal, gedicht, audiofragment of wat je maar kan verzinnen. Stuur het op naar Anne Marth Kuilder amkuilder@bibliotheekkampen,nl, 06-12711848 of geef het af bij de desk op de begane grond in de Bibliotheek in de Stadskazerne, Oudestraat 216. 

 

Onderzoeken, kiezen, ontwerpen en doen

Met iedereen die bij dit onderzoek betrokken wil zijn gaan we op 1 februari kiezen aan welke vorm(en) van ongelijkheid in de gemeente Kampen met elkaar concreet iets gedaan moet worden. In februari wordt gewerkt aan creatieve oplossingen tegen ongelijkheid. Begin maart wordt gekozen welke ontwerpen uitgevoerd gaan worden en wordt de actie samen gestart. Begin april wordt café De Gelijkheid afgesloten met een inclusief feest. Er wordt verslag gedaan van het actieonderzoek aan de politieke partijen in Kampen zodat zij het kunnen gebruiken voor hun politieke programma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. 

 

Aftrap donderdagavond 10 december

Donderdagavond 10 december van 19.30 tot 21.00 uur wordt alvast het digitale glas geheven om de oprichting van het café te vieren. Iedereen is van harte welkom om hieraan deel te nemen. Laat het me weten als je hierbij wilt zijn dan ontvang je de link voor de online bijeenkomst. 

Hartelijke groet ook namens Gooitske Zijlstra, Anne Marth Kuilder (programmamanager participatie en inspiratie)

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media