Op 18 juni om stipt 17.00 uur opent Burgemeester Koelewijn Werkplaats Maks aan de Gasthuisstraat 10  in Kampen.

De werkplaats is bedoeld als voorbeeld van een concept voor wonen, werken en winkelen.


Op het snijvlak van kunst, vakmanschap en creativiteit is een bedrijfsgebouw ontstaan waar dit alles samenkomt. Aan de Gasthuisstraat 10 in de historische binnenstad van Kampen is een voormalige bloemenzaak omgetoverd tot een galerie, kantoor- winkel en werkplaats ruimtes. In deze heftige tijden zijn samenwerking, kosten delen, flexibiliteit en elkaar versterken de nieuwe kernwaarden.  


De invulling van de ruimte laat zien, hoe je  coronaproof kan ondernemen.


We openen het gebouw met een Art Gallery. De geabstraheerde landschappen van Niels Schouten worden in de achtergelegen monumentale werkplaats tentoongesteld. De landschappen zouden zo maar in het prachtige rivierenlandschap van de IJssel gemaakt kunnen zijn.


Ook de jonge Lois Richard uit het Amsterdamse heeft een  plaats binnen de werkplaats. Behalve haar kunstwerken verkoopt ze o.a. ook in een gelimiteerde oplage prachtige design T shirts.


De van oorsprong Macedonische architect Vlatko Stojanovski en zijn Bulgaarse vrouw Lilea Taratova hebben de nieuwe inrichting en creatieve invulling van het gebouw bedacht. Een mengeling van kleine kantoor/winkelruimtes een grote werkplaats / vergaderruimte en dit alles met gemeenschappelijke voorzieningen en chill ruimtes.


Curator Femke Kruger behalve galeriehoudster in Bolsward ook docent schilderen in haar eigen werkplaats heeft de tentoonstelling samen gesteld en ingericht.


Ivo Sprey, een landelijkbekende   grafisch kunstenaar,  heeft vele, bij het grote publiek, bekende  projecten gedaan. 


Met het bezoek aan werkplaats Maks krijgt een bezoek aan Kampen een meerwaarde. Het oude centrum van Kampen is namelijk bijzonder mooi en gaaf. Het uitzicht over de IJssel  lijkt nog steeds rechtstreeks te komen uit een schilderij van Johan Voerman. Het Stedelijk Museum met het prachtige oude stadhuis is zeer de moeite waard om te bezoeken.


We verheugen ons op uw bezoek. In verband met corona is de opening gelimiteerd tot maximaal 30 personen en vindt de opening vanaf 17.00 tot 21.00 uur plaats. Het kan zijn dat u gevraagd om nog even een rondje te lopen, wanneer er teveel mensen binnenkomen.


De schilderijen hangen op een natuurlijke wijze uit  elkaar en de hangende objecten laten zien  hoe je toch voldoende afstand van elkaar kunt houden.


Op www.werkplaatsmaks.nl kunt u meer zien over het pand en haar tijdelijke bewoners.De openingstijden zijn:

Donderdag 19.00 uur tot 21.00

Vrijdag 10.00 tot 18.00 uur

Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur

Andere tijden op aanvraag.


Het adres is Gasthuisstraat 10 in Kampen

Telefoon voor verdere info 0654736044

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media