Ondernemers die in de vrijetijdssector werkzaam zijn, worden hard getroffen door de coronacrisis. De gemeente Kampen wil daarom deze groep ondernemers tegemoet komen met extra steunmaatregelen. Schepen van de Bruine Vloot betalen tijdelijk het wintertarief voor havengelden. Er worden geen leges in rekening gebracht voor evenementen die geheel zijn afgelast in verband met het coronavirus. Bij evenementen die uitgesteld worden, wordt maar één keer leges in rekening gebracht. Ondernemers betalen tijdelijk geen precariobelasting wanneer openbare gemeentegrond niet wordt gebruikt.

 

Bruine Vloot                                        

De schepen van de Bruine Vloot ondervinden vergaande beperkingen van de gevolgen van de coronacrisis. De gemeente wil scheepseigenaren tegemoet komen door tijdelijk in de maanden april tot en met september 2020 het wintertarief te hanteren voor havengelden. Het zomertarief loopt normaal gesproken van 1 april tot 1 september. Het gaat in Kampen om 15 schepen die vallen onder de Bruine Vloot en die nu aan de kade liggen vanwege de omstandigheden. Als de schepen vanwege aanvang van toerisme toch eerder uitvaren dan 1 september, dan hanteert de gemeente alsnog voor de betreffende maanden het zomertarief. Schippers worden verplicht om hier zelf melding van te doen bij de havenmeester.

 

Leges en precario

Er worden geen leges in rekening gebracht voor evenementen in de gemeente Kampen die in verband met het coronavirus geheel zijn afgelast. Wanneer er al wel leges betaald zijn, dan wordt het geld teruggestort. Voor evenementen die worden uitgesteld geldt, dat er geen dubbele leges betaald hoeven worden. Er wordt maar één keer in rekening gebracht, wanneer er al voorbereidende werkzaamheden gedaan zijn. De gemeente brengt tijdelijk ook geen precariobelasting in rekening, wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van openbare gemeentegrond. Denk hierbij aan horecagelegenheden die nu vanwege de landelijke maatregelen geen terras kunnen uitstallen. De kwijtschelding geldt niet voor het gebruik van openbare gemeentegrond vóór 15 maart (aanvang maatregelen overheid).

Foto: Kampen Kiek'n

 

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media