Met zoveel ondernemers op een paar vierkante meters, is het niet altijd even makkelijk om iedereen tevreden te houden. Maar de Plantage heeft zoveel potentie dat Patrick van de Rozenberg het zonde vond dat het vaak niet meer was dan enkel een paar terrasjes. Goedgevulde terrasjes, dat wel, maar er is meer mogelijk, dacht Van de Rozenberg: de Plantage als muziekplein.

Van de Rozenberg deed wat andere jaren vaak vrij lastig bleek. Met zijn enthousiasme is het hem gelukt om de horeca-ondernemers te verenigen om allen financieel bij te dragen aan een plan dat van De Plantage een echt bruisend hart van de stad moet maken. Zelf werkt hij in opdracht van de eigenaar van De Majesteit, die tegenwoordig ook NJOY en Heer & Meester aan datzelfde plein in handen heeft.

“De plantage moet echt het visitekaartje van de stad worden”, vertelt Van de Rozenberg. “Als een toerist uit de trein de brug over gaat, dan moet hij direct het gevoel hebben dat hij een stad bezoekt, waar wat te beleven is. Bij goed weer zaten de terrassen natuurlijk altijd al wel vol, maar wij willen iets meer dan dat. We willen mensen beleving bieden, dat ze weken later terugdenken aan hun bezoekje en denken: ‘O ja, daar was het gezellig’. Overigens geldt dat natuurlijk niet alleen voor toeristen. Ook de vaste gasten willen we gewoon graag net iets extra’s geven.”

De eerste stap in het plan van Rozenberg is dat de plantage vanaf nu de hele zomer (juli, augustus, september) iedere vrijdag en zaterdag live-muziek biedt. Op vrijdag van 17.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur. “Als je nu naar de plantage gaat, dan weet je gewoon zeker dat er wat te doen is”, vertelt Van de Rozenberg. “Ik denk dat die garantie ervoor zorgt dat het plein nog aantrekkelijker wordt.”

En het is wat Van de Rozenberg betreft nog maar het begin. “Ook tijdens evenementen zoals de Kamper Ui(t) en Koningsdag kunnen we gewoon veel meer met dit plein doen. Nu we alle ondernemers erachter hebben, is dat veel makkelijker om te doen. Langzaam bouwen we de activiteiten uit, zodat De Plantage echt het kloppende hart van uitgaand Kampen wordt. Zo willen we een steentje bijdragen aan het mooier maken van deze prachtige Hanzestad Kampen. Tot slot roepen wij muzikaal talent dat een podium zoekt ook op zich te melden. Dat geldt ook voor wie een thema of event wil organiseren. We denken graag mee.”

De Plantage muziekplein wordt mogelijk gemaakt door NJOY, Grand Cafe Efes, De Majesteit Kampen, Restaurant Spijshuys Tapperij Heer & Meester, Josephine’s food & drinks, AnyTyme Snack & Dine, Habibi & Café Eigenwijs. 

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media