AERIE Auteurs Uitgevers vestigt zich per 1 september in het Ondernemershuis in Kampen. Na zeven jaar keert het bedrijf van historisch journalist/biograaf Herman Broers hiermee terug naar de Kamper wortels. Het Ondernemershuis, een initiatief van Mark Bergsma en Peter Slager ten behoeve van kleine ondernemers en zzp’ers, is gevestigd aan de Cellebroedersweg 7A. In dit pand was AERIE in het verleden al eens ondergebracht.


AERIE Auteurs Uitgevers kwam voort uit Broers & Vonk Pers en Publiciteit dat sinds 1994 als journalistencollectief al vanuit Kampen werkte. AERIE legde zich vanuit ‘t Huys der Kunsten in de Voorstraat en later vanaf de Cellebroedersweg toe op boekprojecten, als eerste op de biografie Dokter Kolff, kunstenaar in hart en nieren (2003) over de Kamper kunstnieruitvinder Willem Kolff (1911-2009). Andere boek- en expositieprojecten in Kampen waren onder meer Blauw Haar, het mirakel van academiestad Kampen (2010), BERNSBOEK / Wouter Berns schilderijen (2012), De Zaak Siebrand(Henk de Koning, 2012), De Stadskazerne, overleveringstocht door de oude ‘Van Heutsz’ (2016), Verhalen van De Engelenberg (2017) en de in 2018 vernieuwde Kolff-biografie De man die miljoenen levens redde, Dokter Willem Kolff 1911-2009.


Ondanks enkele jaren Amsterdam, en Friesland waar Broers woont, bleef de band met Kampen. AERIE werkt landelijk – in maart werd nog een boekproject met exposite opgeleverd in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam - maar Kampen is nooit ver weg. Broers: ‘AERIE brengt graag verhalen vanuit de geschiedenis van mensen, waar dan ook. Al onze projecten hebben verhalen van mensen als uitgangspunt. Kampen is een stad vol verhalen op menselijke schaal. Het is een prachtige plek om te werken.’ Op diverse terreinen is Broers ook persoonlijk in Kampen actief. In 2003 richtte hij samen met arts John Jacobze de Willem Kolff Stichting op waarvoor hij werkt als rondleider, spreker en organisator van evenementen. Broers is al enige jaren voorzitter van de Stichting Steentjes Koeplein Kampen en sinds vorig jaar redactielid van het Historisch Tijdschrift van historische vereniging Jan van Arkel. Broers werkt momenteel als projectleider aan het gemeentelijke erfgoedproject Toonbeelden van Mobiel en Maritiem Erfgoed. Ook schrijft hij aan een nieuwe oorlogsbiografie.


AERIE Auteurs Uitgevers
Kantooradres per 1/9/19:
Het Ondernemershuis
Cellebroedersweg 7A
8261 GV Kampen
herman@aerieuitgevers.nl
06-23366394

www.aerieauteurs.nl
www.hermanbroers.nl
www.ondernemershuiskampen.nl

AERIE Auteurs Uitgevers is onderdeel van Wynstjer BV, Grindweg 256, 8483 JN Scherpenzeel (Frl.)

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media