Van der Sluis Technische Bedrijven slaat haar vleugels uit naar Kampen. Het familiebedrijf uit Genemuiden heeft op woensdag 5 juni haar ‘Poort naar de Toekomst geopend’. Dat is precies 85 jaar na aankoop van een smederij aan de Kamperzeedijk waarmee alles begon. Algemeen directeur René van der Sluis lichtte de achtergrond van de Porta Futurum toe alvorens die met hamer en aambeeld te openen.

Divisies
De divisie Constructie van Van der Sluis Technische Bedrijven is verhuisd van Genemuiden naar het Kamper bedrijvenpark RW50. De symbolische eerste paal van de nieuwe fabriekshal werd in april vorig jaar geslagen door zoonlief Marnix van der Sluis, de beoogde opvolger als vierde generatie. De kavel was al zeven jaar eerder gekocht maar de crisis stak een stokje voor ingebruikname. Constructie is de kleinste divisie die het bedrijf kent. De andere twee blijven aan de Kamperzeedijk in Genemuiden.

Het bedrijf bestaat uit drie werkmaatschappijen, waarvan Installatietechniek de grootste is. Agri volgt daarna en Constructie is de kleinste met bijna 50 werknemers van de in totaal 425 eigen medewerkers en zo’n 210 ingeleende krachten. Installatietechniek blijft in Genemuiden evenals Agri die nu kan uitbreiden op de grond van Constructie.

Uitbreiding
Het familiebedrijf Van der Sluis startte in 1934 en is geworteld aan de Kamperzeedijk in Genemuiden, een plaats die in 2001 onder protest samen met Zwartsluis en Hasselt opging in gemeente Zwartewaterland. Constructie is de tak die zich met staalconstructies bezig houdt, in alle soorten en maten. In Kampen wil het bedrijf zich onder meer gaan richten op zwaardere staalbouw.

Meer dan de helft van de werkzaamheden vindt plaats in de Randstad waarmee goede verbindingen bestaan vanuit Kampen. Ook over water dat een toekomstoptie is. Van de 7ha grond wordt 4½ha bebouwd met kantoren, magazijn, technische ruimte en twee productiehallen. Volgens hedendaags gebruik gasloos en GPR-gecertificeerd inzake duurzaamheid.

Toekomstgericht
De nieuwe locatie in Kampen heeft de naam Porta Futurum meegekregen. Daarmee wordt gedoeld op de nieuwe mogelijkheden die de hal biedt. Van der Sluis Technische bedrijven wordt hiermee ”naar de toekomst geleid”. De nieuwe hal kent nu al 27 kranen die maximaal 50 ton aan staal kunnen tillen. Naar hedendaagse normen is de hal met enkele kantoren in een serre-uitbouw volledig duurzaam uitgevoerd. Porta Futurum verwijst bovendien naar de vroegere Kamper stadspoorten.

De officiële en feestelijke opening op 5 juni 2019 verwees terug naar de aankoop van de smederij aan de Kamperzeedijk op 5 juni 1934. René van der Sluis is een ”trots en voldaan man”, vertelt hij de verslaggever. Hij heeft geen spijt om de Kamperzeedijk te verlaten. ”Denk aan de dag van morgen en creëer je kans,” is zijn motto. Daarmee is Van der Sluis Technische Bedrijven groot geworden. Nu in Kampen.

Lees het gehele artikel met meer foto’s op de websites van De Brug en Kamper Nieuws.

Fotobijschrift: René van der Sluis en Arend van der Kamp toosten op de Kamper toekomst
Foto & Tekst: Maarten van Gemert

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media