In de voormalige huisartsenpraktijk aan de Burgemeester van Engelenweg 124 wordt nog steeds de (inwendige) mens verzorgd. Sinds drie jaar echter geheel anders. Toen nam Esther Meijer het pand over en vestigde daar haar wijn- en spijsproeverij. Anywhine bestaat al langer, om precies te zijn vijftien jaar. De Mobiele Felicitatie Eenheid rukte uit om dat met Meijer c.s. te vieren. Bijna viel het feestje in het water.

Wijn en spijs
Na twee huisartsen herbergd te hebben, kocht Meijer het pand op de hoek met de Erfgenamenstraat. Op de kop af drie jaar later rukte de MFE uit om op donderdag 9 mei 2019 het vijftienjarig jubileum te vieren van Anywhine. De wijnproeverij bestaat immers al veel langer en is niet locatiegebonden. Meijer geeft wijn- en spijscursussen door het hele land. Een eigen proeflokaal is wel prettig want daar kan ze deelnemers ontvangen en evenementen organiseren, zoals de Aanschuiftafel.

De (alcoholvrije) cocktailbar van de MFE, verzorgd door Kamper Events, ging de uitdaging aan om de gastronomisch onderlegde gasten van Anywhine en voorbijgangers van haar drank te bedienen. Het feestje voor het pand duurde niet lang want er diende zich een ongewenste gast aan: regen! Dat bood wel aanleiding om binnen het proeflokaal te bekijken. Dankzij de twee huisartsen van weleer heeft Meijer haar ontvangstruimte aan huis waar het feestje werd voortgezet met een hapje en natuurlijk een drankje.

Liefhebberij
Het kan niet missen dat vinologe en theesommelier Meijer haar activiteiten en gevolgde cursussen begon vanuit een liefhebberij voor wijn en spijs. Wellicht meer of minder ingegeven door haar vader die chefkok was. Hij heeft op veel plaatsen gewerkt waardoor Meijer op talloze plekken heeft gewoond.

Toen De Librije in Zwolle opgezet werd, startte dit toprestaurant ook een kook- en wijnschool. Daar heeft Anywhine de cursussen verzorgd nadat Meijer zelf al talloze cursussen had gevolgd. Niet alleen op het gebied van wijn en spijs. Ze is ook erkend theekenner en -proever oftewel theeoloog. Om verwarring te voorkomen draagt die expertise de naam theesommelier.

Als ghostwriter heeft Meijer meegeschreven aan het boek ’Vrouwen gek op wijn’ van Astrid Joosten en Thérèse Boer. Voor het restaurant Ma Greet in de Kamper binnenstad heeft ze de wijnkaart opgesteld en zo adviseert ze meer restaurants.

Anywhine
Al met al heeft Meijer een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Via Anywhine geeft ze haar kennis en verfijnde smaak door. Ze verrast soms haar publiek als ze aangeeft dat thee ook culinair inzetbaar is. Daar ligt nog een onontgonnen gebied, vertelt ze. Aan huis organiseert ze naast evenementen op verzoek regelmatig een Aanschuiftafel. Tijdens deze ”Franse table d’hôtel” kunnen mensen bij een driegangendiner kennis maken met passende wijn en thee. De wijn- en spijscombinatie wordt ook toegelicht.

Afgelopen donderdag kreeg Meijer zelf ter afwisseling drank en evenement voorgeschoteld. Het feestje viel bij haar, haar man, haar dochter en overige familie en bekenden in goede smaak! De Mobiele Felicitatie Eenheid rukte, ondanks de natte afloop, graag uit om het jubileum van Anywhine te vieren.

Ondernemers die ook iets te vieren hebben, kunnen zich (laten) opgeven voor een bezoek van de Mobiele Felicitatie Eenheid via de website: bedrijveninkampen.nl/mfe Laat ons samen toosten!

Tekst & Foto: Maarten van Gemert

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media