Een paar dagen van tevoren had zijn vriendin het verklapt. Wilco van Werven was dus niet helemaal verrast toen de MFE kwam opdraven. Woensdag 24 april was het op de kop af tien jaar geleden dat hij zijn sportzaak aan de Oudestraat opende. De Mobiele Felicitatie Eenheid rukte uit om het jubileum van Sport2000 te vieren. Samen met de eigenaar en de mensen om hem heen. Het winkelend publiek in de Oudestraat toostte ook mee.

Ondernemerschap
Na een opleiding voor detailhandel ging Wilco aan het werk bij filialen van Sport 2000 In Dronten en Hilversum. Sportartikelen hebben altijd zijn grote interesse gehad. Zelf heeft hij aan sporten als (zaal-)voetbal en fitness gedaan. Met een winkel, die vanzelfsprekend aandacht vraagt, wordt een teamsport beoefenen lastig maar hij fietst nu veel.
Het werk in Dronten en Hilversum beviel hem maar eigenlijkwilde hij zijn eigen Sport2000-zaak. Met beide handen greep hij de mogelijkheid aan toen die ontstond, nota bene in zijn eigen woon- en geboorteplaats Kampen. Aan de Oudestraat kwam het pand van bouwmarkt PROVAK vrij. Wilco startte daarin een Kamper SPORT2000-filiaal op 24 april 2009. Tien jaar later stond de MFE voor de deur – letterlijk en figuurlijk.

Franchiseformule
De SPORT2000-keten is met 3000 winkels in 19 landen gevestigdwaarvan 94 winkels in Nederland. De winkeliers zijn zelfstandige ondernemers onder de vlag van SPORT2000. Alle sportzaken binnen de keten hebben artikelen voor bepaalde sporten als voetbal, hardlopen en fitness. Per filiaal kent het assortimentartikelen voor optionele sporten. Zo heeft Wilco in Kampen indoorschoenen en artikelen voor ’bad en beach’. ’s Winters biedt hij wintersportkleding en -accessoires aan.
SPORT2000 in Kampen heeft een uitgebreid assortiment in sportschoenen van de merken Nike, Adidas, Puma, Vans en New Balance. Met diverse sportverenigingen in Kampen heeft Wilco vaste contracten voor het leveren van sportmaterialen en -kleding. In de sportzaak staat achterin een apparaat voor ’Running Analysis’ met een voorliggend gemarkeerd looptraject. Daarmee kan geanalyseerd worden hoe iemand loopt, wat de stand van zijn voeten is en hoe hij of zij de voeten afwikkelt tijdens het lopen. Vervolgens kan daar een advies op maat uitrollen.

Advies
Dit laatste is wat de sportzaakondernemer aanspreekt – mensen adviseren en helpen. ”Wij hebben een winkelteam van echte sportliefhebbers die al lang werkzaam zijn in ons filiaal. Zelf hebben zij ook aan diverse sporten gedaan zodat ze daardoor de klanten goed kunnen adviseren,” vertelt Wilco.

Afgelopen woensdag hielp de MFE hem om zijn jubileum te vieren. Gerdien, de vriendin van Wilco, en zijn kinderen Julia en Jesse, waren van de partij evenals familie en vrienden. Als aanvoerder van de MFE kwam Geert Meijering naar de sportzaak halverwege de Oudestraat bovenstrooms en sprak met Wilco over de winkelnering.

Het winkelend publiek kon meegenieten van de (alcoholvrije) mobiele cocktailbar van Kamper Events en Wilco zelf de hand drukken. Zo ging het tienjarig jubileum van SPORT2000 Kampen niet ongemerkt voorbij wat de bescheiden winkelondernemer zelf wellicht niet had betreurd. Gerdien bedacht het anders.

De Mobiele Felicitatie Eenheid rukte op haar verzoek graag uit. Ondernemers die ook iets te vieren hebben, kunnen zich opgeven voor een bezoek van de Mobiele Felicitatie Eenheid via de website bedrijveninKampen.nl/mfe. Laat ons samen toosten!

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media