Mark Bergsma uit Kampen is een tevreden mens. Zijn plan om aan de Cellebroedersweg 7a in Kampen een ‘broedplaats’ voor ondernemers te starten, mocht al vóór de geplande open dag van zaterdag 6 april op veel bijval rekenen. Burgemeester Bort Koelewijn en EZ-wethouder Geert Meijering stuurden hem zelfs een videoboodschap. Zij roemden zijn plannen voor het ‘Ondernemershuis Kampen’.

Op de open dag zelf besloten circa dertig nieuwsgierige ondernemers een kijkje in het pand te nemen. Iets minder dan waar hij aanvankelijk op gehoopt had, zo verklaarde Mark, die in het dagelijkse leven met zijn bedrijf Wecomm websites voor bedrijven bouwt. ‘Ondernemershuis Kampen moet een broedplaats van kleine zelfstandigen worden die gaan samenwerken om nieuwe economische kansen te pakken.’

Onderlinge dynamiek
‘Ik wil wel graag deze plek bij het raam’, gaf Michael U. Smis van MUS Juridisch advies uit Kampen aan. Eerder werkte hij vanuit kantoor in Zwolle, maar nu hij en zijn vriendin naar Kampen zijn verhuisd, zoekt hij hier een geschikte plek. ‘De ideeën die Mark voor het Ondernemershuis Kampen heeft, spreken me heel erg aan.’ Mark is ervan overtuigd dat bundeling van kleine zelfstandigen voor ‘een bepaalde dynamiek’ zal zorgen die de aanwezige ondernemers gaat helpen bij hun dagelijkse bedrijfsvoering. ‘Van een eenling, eenzaam en alleen op de zolderkamer, ben je dan ineens een ondernemer die dagelijks contact heeft met andere ondernemers.’

De benedenverdieping van het pand is al volledig ingericht. Er staan zes hoekbureaus, er is veel bergruimte, er staat voor iedereen een verrijdbaar bureaublok; kortom: ideaal voor ondernemers die hier een vaste plek willen gaan afnemen. ‘Voor slechts 250 euro per maand. All-in.’ Er is een toilet, een keukentje, én een aparte vergaderzaal. Boven zijn dezelfde faciliteiten, met ruimte voor een tiental ondernemers die flexibel willen huren. Dat kan al vanaf één dag per week. ‘Dat dit er nog helemaal niet is in Kampen’, liet een bezoeker zich ontvallen. ‘Verbazingwekkend!’ Meer weten? Kijk op www.ondernemershuiskampen.nl.

Tekst & foto: Alex de Jong @ Attest Communicatie

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media