De goede isolatiemaatregelen hielden het feestgedruis netjes achter gesloten deuren. Binnen spatte je licht, geluid en dans tegemoet. Met een bruisend jubileumfeest vierde Dance Center Jolanda Ros zaterdag 23 maart 2019 haar koperen jubileum. Live dansmuziek en wervelende dansdemonstraties, ook van de meesteres zelf, maakten het feest compleet. De Mobiele Felicitatie Eenheid rukte uit om het mee te vieren en te toosten op Dance Center Jolanda Ros.

Meet-Point
Jolanda Ros zette haar eerste danspasjes op vijfjarige leeftijd. Na jazzballet ging ze op haar twaalfde stijldansen wat resulteerde in een bronzen medaille tot de hoogste graad ’topklasse’. De volgende uitdaging was een eigen dansschool. Daarvoor volgde Jolanda de FDO-danslerarenopleiding ’Stijldansen’ en werd ze gecertificeerd danssporttrainer.

In Dronten startte ze haar dansschool aanvankelijk onder de naam ’Dance Center Tropical’. Deze naam refereerde aan de dansen waarin ze zich bijzonder verdiept had: het Caribische Salsa en het Braziliaanse Zouk, dat voortkomt uit de Lambada. Op 30 september 2006 opende dansster Marcus van Teijlingen en Dronter burgemeester Aat de Jonge haar dansschool.

In Dronten vierde de dansschool, omgedoopt tot ’Dance Center Jolanda Ros’, het tienjarig jubileum. Uitbreiding zat er daar niet in maar rond die tijd stopte in Kampen, na meer dan zestig jaar, dansschool Van den Berg. Daarin zag Jolanda brood en de bank was onder de indruk van haar ondernemingsplan.

Ze behaalde haar horecapapieren en zette zalencentrum Meet-Point op voor partijen, presentaties en vergaderingen. Eén van de vaste gebruikers werd de dansschool. Diverse bruidsparen hebben er inmiddels hun feest gevierd en tevens vonden gemeente Kampen en Ruimte voor de Rivier al hun weg. Op 14 januari 2017 werd Meet-Point geopend door de dochter van Jolanda waarbij de jongedame werd geassisteerd door Kamper burgemeester Koelewijn.

Dansfeest
Afgelopen zaterdag betraden andere hoge gasten het pand en de dansvloer tijdens het koperen jubileum van Dance Center Jolanda Ros. De Mobiele Felicitatie Eenheid had diens ereboog voor de deur geplaatst en de cocktailbar in een hoek van de Monte Carlozaal. Dat is de grote van de twee (dans)zalen die Meet-Point kent. Tijdens het jubileumfeest diende de kleinere Havanazaal als kleedruimte voor de diverse shows waarop de bezoekers, vroegere en huidige cursisten aangevuld door familie en vrienden, getrakteerd werden.

Alvorens Cakemusic begon te spelen, feliciteerde een trotse wethouder Economie de uitbaatster van het zalencentrum en de dansschool. Geert Meijering introduceerde tevens ”zijn” MFE. Cakemusic kon niet hem maar wel andere aanwezigen verleiden de dansvloer op te gaan, te beginnen met een quick step gevolgd door een wals. Op de dansvloer verscheen ook een koppel waarvan de vrouw in een (speciale) rolstoel zat. Samen met haar man en danspartner Edwin vormde Mariëtte Woltheus één van de verrassingen.

De eerste wervelende show werd gegeven door leerlingen Hip-Hop. Naast de bekende stijldansen verzorgt Jolanda Ros Streetdance en Hip-Hop. Even later werden Edwin en Mariëtte aangekondigd. De drievoudig Nederlands kampioen rolstoeldansen zetten de tweede wervelende show neer. Als afsluiter toonde Jolanda Ros haar eigen danskunsten. Samen met collega Marcel Bruinewoud, die een dansschool heeft in Wezep, zwierde het koppel over de dansvloer. Na de salsa danste Marcel solo verder terwijl Jolanda haar wijde roze baljurk verwisselde voor een strak zwart glitterpak. Een adembenemend slot volgde.

Samen met de hapjes, die Jolanda’s moeder als vanouds weer had gemaakt, en de cocktails van de MFE werd het een geslaagd jubileum. Mariëtte Woltheus liep net de mintcocktail mis, die haar was aangeprezen, want de cocktails gingen snel. Er was dan ook veel om op te toosten waarvoor de MFE graag uitrukte. Ondernemers die ook iets te vieren hebben, kunnen zich opgeven voor een bezoek van de Mobiele Felicitatie Eenheid via  bedrijveninKampen.nl/mfe. Laat ons samen toosten!

tekst en beeld: Maarten van Gemert

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media