Frans van der Kolk is algemeen directeur van de VDK Groep. Die bestaat uit 15 zelfstandige bedrijven in Noord Oost Nederland. Zes bedrijven bevinden zich in de Gemeente Kampen. Twaalf bedrijven zijn gespecialiseerd in installatietechniek in de utiliteit en industrie. Samen bestrijken ze het hele palet: van loodgieterswerk tot klimaattechniek en van besturings- en beveiligingstechniek tot data- en telecommunicatie. De overige ondernemingen zijn een schilders- en afbouwbedrijf en een projectinrichting en vloerenbedrijf. De VDK Groep is gevestigd in de gemeente Kampen.

De afgelopen decennia hebben wij na de wereldoorlog ons land weer opgebouwd. Fantastisch om te zien dat je in minder dan 40 jaar tijd een heel land met z’n allen kunt opbouwen. In decennia zijn er echter ook teveel organisaties, netwerken, stichtingen en samenwerkingsverbanden ontstaan. Ik vind dat wij nu in de fase komen om goed te kijken om minder te gaan doen en meer te gaan samenwerken. Ik ben er van overtuigd dat dan geld “door minder te doen, kun je meer bereiken”.

Waarom zou je bijvoorbeeld alle sportverenigingen niet meer kunnen laten samenwerken. V.V Wilsum heeft een fantastisch sportpark gekregen en V.V. ‘s Heerenbroek loopt te spartelen in de modder. Had een gezamenlijk sportpak gemaakt in de midden, uiteraard met behoudt van eigen identiteit.

Ook ondernemers moeten meer gebruiken maken van elkaars kennis en netwerken. Zelf besteed ik heel veel tijd aan mensen aan elkaar verbinden en kennis te delen. Ik ben er van overtuigd dat de regio hierdoor beter wordt.

De mensen in de samenleving die niet goed kunnen meekomen en het financieel lastig hebben moeten we meer helpen vanuit de gemeenschap zelf. Ik ben er van overtuigd dat als wij hierin meer samenwerken tussen overheid, ondernemers, onderwijs en inwoners wij deze kloof kleiner kunnen maken. Er wordt nu heel veel geld rond gepompt in uitkeringen, toeslagen en ondersteuning die wij ook anders kunnen inzetten. We moeten nadenken hoe wij de zelfredzaamheid in een regio kunnen stimuleren maar dit niet alleen aan de overheid overlaten, maar ook ondernemers en onderwijs hierbij betrekken.

Mijn advies is dus om meer te gaan samenwerken met elkaar en beter op elkaar te letten. Maar wel in de samenwerking tussen overheid, onderwijs, ondernemers en bewoners.

Frans van der Kolk, directeur en eigenaar VDK Groep

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media