Op Facebook en andere sociale media wordt massaal gereageerd op de aankondiging dat in Kampen op 1 april om 16.00 uur een miss Kampen verkiezing wordt gehouden. De meeste mensen denken dat het een grap is, maar volgens citymarketeer Roeland Tameling is er geen woord van gelogen.

Op 1 april strijden 12 echte koeien in de binnenstad van Kampen om de titel ‘Miss Kampen 2019’. Ze krijgen een beoordeling door Irma Knol (de moeder van vlogger Enzo Knol), Hans Klopper (bekend van ‘Bommetje!’), Fré Helleman (voorzitter OVK) en burgemeester Bort Koelewijn. De burgemeester heeft iedereen via YouTube uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De video staat online op https://lnkd.in/dMdwGBR.

Vergunning

Tameling is stellig: “Een grapje is leuk, maar wat wij in Kampen beweren maken we ook waar. Daarin onderscheiden we ons juist van anderen. Dit is misschien wel de eerste 1 april grap die daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Want wat is er nou leuker dan een 1 april grap die WEL waar blijkt te zijn? Bovendien mag ik niet liegen van mijn moeder. De burgemeester mag ook niet liegen. En onze evenementencoördinator Atie Edink heeft niet voor niets gezorgd voor een betrouwbare evenementenvergunning.” Alle informatie over het evenement staat op www.misskampen.nl en is volgens de citymarketeer 100% betrouwbaar.

Deelneemsters

Inmiddels zijn er door boeren uit de regio al 12 koeien aangemeld die meedingen naar de eretitel ‘Miss Kampen 2019’. Iedereen die 1 april van de partij is, mag mee kiezen welke koe de publieksprijs moet winnen. Het startpunt van de koeienparade is op het Van Heutzplein, waar de deelneemsters exact om 16.00 uur starten richting De Plantage.

Paard en wagen

Diverse ondernemers in de binnenstad spelen inmiddels al in op het evenement. Zo biedt biologische dynamische natuurvoedingswinkel Rasta Rasta tussen 14 en 17 uur alle bezoekers een rondje door de binnenstad met paard en wagen aan. 1 april is namelijk ook de datum waarop Carmen Piters start als bazin van de winkel. Daarnaast wordt door de initiatiefnemers van ‘IJsseldelta boert bewust’ kaas en informatie uitgedeeld aan het publiek op de Plantage, waar de verkiezing plaats zal vinden.

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media