In de Geerstraat werd afgelopen woensdag uitbundig feest gevierd. Dat bleef niet beperkt tot achter de voordeur maar strekte zich uit tot de straat. En alle voorbijgangers mochten meetoosten. Op de hoek met de Hofstraat vierde Koffie- en theewinkel Zoetelief haar tienjarig bestaan. De Mobiele Felicitatie Eenheid rukte uit en vierde het feestje mee samen met de uitbaters, de leveranciers en natuurlijk de klanten.

Winkel
Als klein meisje droomde Gerlyne van de Poll van een theewinkeltje. Vaak vervliegen of vervagen die dromen met het ouder worden. Zo stond Gerlyne, eenmaal volwassen, er ook niet meer bij stil. In Zwolle leerde ze Wilfred Sollie kennen met wie ze in 1999 verkering kreeg. Op zoek naar woonruimte, viel hun oog op het oude pand in de Geerstraat dat de Mobiele Felicitatie Eenheid vorige week Hanzeblauw kleurde. Onderin zat een hoedenzaak en boven was verhuurd. In 2000 stopte de hoedenzaak en kochten Gerlyne en Wilfred het pand. Ze begonnen het op te knappen, geleidelijk aan en naast hun werk. In 2004 trokken ze in de bovenwoning met het idee om beneden te gaan verhuren. Totdat zo tegen het einde van 2007 plots de jeugddroom weer boven kwam van een eigen theewinkeltje. Samen met de passie van Wilfred voor koffie werd het een koffie- en theewinkel die uiteindelijk op 20 maart 2009 open ging. Aanvankelijk bleef Gerlyne deels bij gemeente Nunspeet werken en Wilfred bleef een paar dagen in de week werken als fietsenmaker. Dat doet hij nog steeds ter afwisseling maar de zaak liep zo goed dat ze er helemaal voor konden gaan. Tien jaar later krijgen ze de Mobiele Felicitatie Eenheid van Kampen Marketing op bezoek om het tienjarig jubileum mee te vieren.

Zoetelief
Het assortiment bevat inmiddels veel meer dan koffie, thee en chocolade. De aanvoerder van de MFE keek vorige week vol bewondering naar het theeservies dat één van de vele uitbreidingen van het assortiment is. Eerlijk en handgemaakt heeft het wel zijn prijs maar zo zijn er ook mensen die het servies beetje bij beetje bij elkaar sparen. Andere mensen komen soms met een kadomandje om dat voor een verjaardag te vullen. Dat kan met bonbons tot broodbakmeel.

Strikt genomen is het aanstaande woensdag precies tien jaar geleden dat de koffie- en theewinkel opende maar dan zou Geert Meijering verhinderd zijn. Als wethouder Economie is hij met een knipoog benoemd tot aanvoerder van de MFE. Voor de openingsdatum van 20 maart was destijds gekozen omdat dat vlak voor Pasen en Moederdag ligt, het moment bij uitstek om te genieten van chocola, bonbons en paaseitjes. Elly van der Poll, moeder van Gerlyne, was vorige week woensdag ook present. Als steun en toeverlaat in drukke tijden levert zij een onmisbare bijdrage aan de winkel.

Het was een komen en gaan van mensen die het ondernemersstel kwamen feliciteren. Van medewinkeliers uit de Geerstraat tot leveranciers uit het land. Gerlyne vertelt een dag later overweldigd te zijn door de aandacht. Voorbijgangers kregen ook de alcoholvrije cocktails van de MFE aangeboden waarmee de aandacht voor het jubileum van Zoetelief te meer werd vergroot. Zo zoet en lief als de aangeboden waar, zo zijn de ondernemers erachter. Een toost waard waarvoor de MFE graag uitrukte. Ondernemers die ook iets te vieren hebben, kunnen zich opgeven voor een bezoek van de Mobiele Felicitatie Eenheid via de website bedrijveninkampen.nl/mfe Laat ons samen toosten!

tekst en beeld: Maarten van Gemert

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media